Visie

Als je deze tekst leest, dan is de kans groot dat je op zoek bent naar meer rust en balans voor jezelf. Je wilt weer grip krijgen op je leven. Vastlopen in je werk en/of in je privéleven geeft namelijk onnodig veel stress. Je wilt verandering, maar weet niet hoe. Een coach kan je helpen ontdekken hoe het anders kan!

Dit kan anders! Ik geloof dat ieder mens door God gemaakt is. Mooi en waardevol! Bedoeld om voor Hem te leven en te stralen!

Ik geloof dat wij mensen, God om hulp mogen vragen bij alle vragen en moeiten van het leven. De Bijbel zegt in psalm 36 vers 10: “Want bij U (God) is de bron van het leven. In Uw licht, zien wij het licht.” En in psalm 32 vers 8 zegt de Bijbel: “Ik (God) geef inzicht en wijs de weg die je moet gaan. Ik geef raad, op jou rust Mijn oog.”

Bijbelse basis

Deze Bijbelse inzichten zijn een basis voor mijn coaching. Daarom krijgen bemoedigingen uit de bijbel en gebed ook een plaats tijdens de gesprekken. Aan het begin van het coachtraject overleggen we samen in hoeverre jij het Bijbelse perspectief en gebed belangrijk vindt. Het is niet noodzakelijk voor mijn coaching dat je deze visie deelt. Je bent van harte welkom!

Total Balance

Voor mijn coaching maak ik gebruik van de Total Balance methode. Dit is een methode die uitgaat van een holistisch mensbeeld. Een mens bestaat uit lichaam, ziel en geest. Alle drie moeten in balans zijn om tot groei en bloei te kunnen komen.

Ik werk aan de hand van de 5 thema’s van de Total Balance methodiek. Deze thema’s zijn:

Als coach help ik jou om antwoorden te vinden op vragen als:

Mijn werkwijze

Met creatieve therapie kijken we terug naar jouw verleden. Wie was je? En hoe ben je geworden wie je bent? Door middel van een aantal testen, kijken we naar het heden. Wat is jouw liefdestaal, wat zijn je sterke kanten, wat kost of geeft veel energie, en hoe zijn de relaties om jou heen? Wat behoeft daarin nog zorg en aandacht?

Van daaruit gaan we op zoek naar meer balans in jouw leven en een stuk levensplanning naar de toekomst toe. Ik gebruik daarbij belangrijke thema’s uit het contextuele gedachtegoed. We kijken o.a. naar je zorgpatronen en de balans van geven en ontvangen.

De gesprekken vinden plaats in een sfeer van veiligheid, vertrouwen en oordeelloos luisteren. De coachgesprekken zijn ook heel praktisch. Je krijgt van mij concrete opdrachten die je aanzetten tot nadenken, verwerken, actie en groei! Dit doen we met het oog op jou! Zodat jij ontspannen, krachtig en zichtbaar in het leven kan staan! In verbinding met jezelf, de ander en met God.

Minitraining
TotalBalance.

Wil je een introductie van de methode die ik gebruik?
Bekijk dan deze minitraining!